Trikooliina

 

Trikooliinat ovat  materiaaliltaan erilaisia trikooneuloksia:
puuvillaa, puuvillasekotteita ja sekoitekankaita. Eri materiaalit ovat hieman eri tuntuisia ja ovat erilaisia ominaisuuksiensa kuten tukevuuden suhteen. Myös neulostyyppi vaikuttaa ominaisuuksiin: kaksipuolinen interlock-neulos tukevamman tuntuista kuin yksipuolinen single-neulos.

Saatavilla on myös esimerkikis hamppua sisältäviä trikoolinoja. Ne ovat puuvillaisia tukevampia. Trikooliinoja myydään ainoastaan pitkinä liinoina, valmistajasta riippuen noin 4-6-metrisinä. Ne joustavat leveyssuunnassa, mutta eivät juurikaan pituussuunnassa. Liinat voivat olla joko suoria pötkylöitä tai muotoiltuja, taskulla tai ilman. Jotkut muotoilluista neulosliinat alkavat kaventua heti keskikohdasta, osa on viistottu vain päistään.

Trikooliinat ovat joustavampia kuin kudotut ja mukavan pehmoisia. Ne mukautuvat hyvin ylle eivätkä paina tai purista kantajaa tai kannettavaa, kunhan on tarkkana sitoessa, ettei liina mene kierteelle. Joustavuutensa vuoksi liina myös antaa anteeksi, vaikkei sidonta olisi ihan täydellinen. Ne ovatkin erityisen suosittuja pieniä vauvoja kannettaessa ja aloittelevilla liinailijoilla.Toisaalta rikooliina ei ole yhtä tukeva kuin kudottu liina ja jos se jää liian löysälle, sidonta helposti löystyy ja alkaa hölskyä ja valua. Siksi onkin tärkeää, että sidonta on todella napakka "kuin tiukka T-paita päällä" ennen kuin lapsi laitetaan kyytiin. Jotta liina on tarpeeksi tukevasti, neulosliinoilla käytetään aina sidontoja joissa liinaa on lapsen päällä vähintään 3 kerrosta eli kietaisuristisidontoja.

 Lähde: Kantoliinakanava, Tietoa kantamisesta, Erilaiset liinat