Kantoreput

Kantoreppu on niin kantajalle kun kannettavalle ergonominen kantoväline. Monissa repuissa lapsia voi alkaa kantaa vasta muutaman kuukauden ikäisestä, sillä lapset jalat eivät ylety reunasta reunaan aiemmin, mutta esim. Manduca-reppu käy jo vastasyntyneelle repun sisällä olevan vauvaosan ansioista. Ergo-reppuun on erilllinen vauvatuki pienen vauvan kantamista varten.

Kantorepussa lapsen jalat ovat tuettuna leveälle avaavaan "sammakkoasentoon". Siksi kantorepuissa - kuten muissakaan ergonomisissa kantovälineissä ei ole mitään aikarajoitusta vaan lasta voi vaikka nukuttaa päiväunille reppuun. Sammakkoasennossa nimittäin lapsen selkä on oikeaoppisesti pyöreänä (ennen istumaan oppimistahan selkäranka ei ole suora vaan pyöreä) ja lapsen paino jakaantuu tasaisesti koko vartalolle eikä nivusiin kohdistu painetta, toisin kuin rintarepuissa saattaa tapahtua.

Kantorepussa on paneeliosa, yleensä tukeva soljella kiinnitettävä lantiovyö ja olkahihnat. Vyön ja hihnojen pituutta säädetään soljilla ja jotkut kokevatkin kantorepun helpommaksi kantovälineeksi kuin liinat. Reput ovat usein myös isien mieleen ollessan teknisemmän oloisia kuin liinat.


Liinalainaamossa on lainattavissa Manduca- ja Ergo-reput, molemmissa vauvaosat, joten soveltuvat aivan pienillekin kannettaville.