Pitkä kudottu liina

 

Pitkä kudottu liina on ehdottomasti monipuolisin kantoväline. Siinä voi kantaa niin vastasyntynyttä kuin leikki-ikäistäkin. Eli vaikka monet mielellään aloittavat trikooliinalla niin kudottu on myös hyvä ensiliina - lisäksi trikoista monipuolisempi. Lasta voi kantaa kehtoasennoissa, etupuolella, selässä tai lonkalla. Erilaisia sidontoja on lukemattomia ja aina voi keksiä itse lisää. Risti- ja kietaisuristisidonnoissa liina kulkee molemmilta olkapäiltä ja jakaa painon tasaisesti myös lantiolle. Näin isompaakin lasta jaksaa kantaa tunteja.

Jos haluat pärjätä yhdellä liinalla, kudottu liina on varma valinta. Kudotut liinat ovat tukevia ja niillä voi kantaa niin isoa lasta kuin vain itse jaksaa, painorajoituksia ei ole. Niillä onnistuvat kaikki sidonnat, myös ilmavammat sidonnat jotka trikooliinoilla eivät onnistu. Kudotut liinat soveltuvat myös selässä kantamiseen.

Kudottuja liinoja on valmistajilla useita eri pituuksia noin 2-metrisistä noin 5-metrisiin. Pituudesta riippuen liinalla voi tehdä erilaisia sidontoja. Kudotut liinat kudotaan usein vinojoustaviksi, jolloin ne mukautuvat ylle erityisen hyvin. Kudotut liinat ovat päistään joko suoria, vinoon leikattuja tai hapsullisia. Nykyään myynnissä olevat ovat yleensä vinoon leikattuja eli viistottuja. Tällöin liinan päät laskeutuvat kauniisti. Liina solmitaan sidonnan jälkeen merimiessolmulla, jotta solmu ei luista.

Pitkä liina on monikäyttöinen ja oikeaoppisella sidonnalla varmistetaan lapsen ja kantajan ergonominen asento. Liina on oikein sidottuna aina sopiva, vaikka vauva kasvaa ja kantajat vaihtuvat.

Kudottuja liinoja kaikissa mahdollisissa väreissä löytyy todella hyvin käytettynä myynnissä nettikirpputoreilta. Kudotut liinat eivät käytössä paljonkaan kulu ja oikeastaan käytetty (käytetään myös sanaa kesytetty, eli käytössä notkistunut) liina on jopa mukavampi kuin täysin uusi.